Câştigul salarial mediu a scăzut în iunie. Care sunt domeniile cu cele mai accelerate scăderi ale veniturilor

Postat la 06 august 2013 40 afişări

Câştigul salarial mediu a scăzut în iunie, faţă de luna precedentă, cu 5 lei (0,3%), la 1.606 lei net, cele mai mari câştiguri fiind înregistrate în extracţia petrolului şi a gazelor naturale (4,049 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante - 880 lei, potrivit datelor anunţate marţi de INS.

Câştigul salarial mediu a scăzut în iunie. Care sunt domeniile cu cele mai accelerate scăderi ale veniturilor

 "În luna iunie 2013, nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat, în aproape egală măsură, atât creşteri cât şi scăderi faţă de luna precedentă. Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna mai 2013 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime pentru performanţă), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net se datorează şi disponibilizărilor de salariaţi cu câştiguri salariale mici, în unele activităţi economice", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în fabricarea băuturilor (14%) şi a ţigărilor (12,3%), iar cele mai accelerate scăderi în producţia de autovehicule (9,4%) şi în extracţia cărbunelui (8,2%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/castigul-salarial-mediu-a-scazut-in-iunie-care-sunt-domeniile-cu-cele-mai-accelerate-scaderi-ale-veniturilor-11215039
11215039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.