Casele oligarhilor ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiaţi în Marea Britanie - ministru

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 martie 2022 157 afişări

Casele oligarhilor sancţionaţi ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiaţi din cauza războiului din Ucraina, afirmă un ministru britanic, citat de BBC.

Casele oligarhilor ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiaţi în Marea Britanie - ministru

În cadrul unui interviu, secretarul de stat pentru locuinţe şi comunităţi Michael Gove a declarat "Vreau să explorez o opţiune care ne-ar permite să folosim casele şi proprietăţile persoanelor sancţionate, atâta timp cât sunt sancţionate, în scopuri umanitare şi de altă natură. Există o barieră legală destul de înaltă de trecut şi nu vorbim de confiscare permanentă.

Dar spunem: "Eşti sancţionat, îl susţii pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o foloseşti sau să profiţi de ea...". Dacă o putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, haideţi să facem asta'", a explicat Gove.

El a adăugat că guvernul doreşte să consolideze măsurile actuale care îi împiedică pe oligarhi doar să îşi vândă casele din Marea Britanie, nu şi să locuiască în ele.

"Dacă averea şi influenţa le sunt folosite pentru a-l sprijini pe Putin, având în vedere ceea ce face, atunci mă tem că trebuie să suporte consecinţele", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oligarhi,
marea brritanie,
locuinţe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.