Cartel Alfa: Reducerea plafonului minim de impozitare duce IMM-urile spre faliment

Postat la 23 ianuarie 2013 15 afişări

Impunerea impozitului minim la IMM cu reducerea plafonului minim de impozitare de la 100.000 de euro la 65.000 de euro va afecta IMM-urile şi locurile de muncă din această zonă mult mai mult decât creşterea salariului minim şi le va conduce spre faliment, afirmă CNS "Cartel Alfa".

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" consideră că politica guvernului, cât şi a unor organizaţii patronale care se erijează în reprezentanţii tuturor Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), prin măsurile cuprinse în proiectul bugetului pe anul acesta şi în legislaţia însoţitoare, arată inconsecvenţă şi lipsa unei viziuni asupra consecinţelor acestor măsuri.

"Astfel, refuzul de a creşte salariul minim la 850 lei, cât a fost propunerea argumentată a sindicatelor, motivat de efectul negativ asupra pierderii locurilor de muncă microîntreprinderilor, este lipsit de sens dacă luăm în calcul actul legislativ care face impunerea impozitului minim la IMM cu reducerea plafonului minim de impozitare de la 100.000 de euro, la 65.000 de euro. De fapt, această din urmă măsură, de reducere a plafonului de impozitare, va afecta mult mai mult IMM-urile şi locurile de muncă din această zonă decât creşterea salariului minim şi le va conduce spre faliment", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cartel Alfa,
plafon minim,
IMM
/actualitate/cartel-alfa-reducerea-plafonului-minim-de-impozitare-duce-imm-urile-spre-faliment-10518499
10518499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.