Carpatica lanseaza un credit-punte pentru proiecte cu fonduri europene

Postat la 09 mai 2012 47 afişări

Banca Comerciala Carpatica lanseaza un credit-punte, destinat sa acopere necesarul de finantare generat de decalajul dintre platile efectuate de companii in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene si incasarea transelor nerambursabile de la autoritatile programului de finantare.

Creditul poate fi acordat pe termen mediu si acopera pana la 100% din finantarea nerambursabila din cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. Creditul-punte se poate acorda in lei sau euro, pe o perioada de maxim 5 ani, iar tragerile din credit se efectueaza pe baza de documente justificative, in transe corelate cu etapele de executie ale proiectului finantat din fonduri europene.

"Prin intermediul acestui credit-punte avem in vedere sa oferim pachete de creditare personalizate, care pot asigura sprijin financiar partial sau integral pentru acest tip de finantari", declara George Ciobanasu, director general adjunct al bancii.

Banca ofera si consiliere pentru identificarea solutiilor de finantare adecvate pentru clientii beneficiari ai proiectelor derulate prin fonduri europene. In baza parteneriatelor dezvoltate de Banca Comerciala Carpatica, Fondul de Garantare poate acoperi pana la 80% din valoarea finantarii.

Carpatica, o banca de talie mica, a incheiat anul 2011 cu active de 3,78 mld. lei, in crestere cu 29% fata de anul precedent, si cu o pierdere neta de 31,5 mil. lei, mai redusa cu 79% fata de rezultatul din 2010. Banca avea o retea de 155 de unitati, iar rata solvabilitatii era de 11,73%, peste limita ceruta de BNR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carpatica-lanseaza-un-credit-punte-pentru-proiecte-cu-fonduri-europene-9608151
9608151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.