Carne de cal şi o substanţă interzisă, detectate în produse testate în UE

Postat la 16 aprilie 2013 28 afişări

Testele efectuate în Uniunea Europeană (UE) în urma declanşării scandalului cărnii de cal au permis detectarea a până la 5% carne de cal în produse etichetate drept conţinând carne de vită, dar şi urme ale unei substanţe interzise în alimentaţie.

Carne de cal şi o substanţă interzisă, detectate în produse testate în UE

 La 15 februarie, UE a lansat un plan ce prevedea efectuarea a aproximativ 2.250 de teste ADN asupra unor produse preparate. Testele au vizat totodată depistarea fenilbutazonei, un antiiflamatoriu nociv pentru sănătate, în carcasele de cal.

Comisia Europeană (CE) a anunţat marţi că o prezenţă de cel puţin 5% de carne de cal a fost detectată în produsele testate. Doar 0,6% din carnea de cal testată conţinea fenilbutazonă, potrivit comunicatului, care a fost publicat pentru scurt timp, în jurul orei locale 12.00 (13.00, ora României), pe site-ul CE, după care a fost retras. Un alt comunicat va fi publicat între orele locale 15.00-16.00 (16.00-17.00, orele României), a anunţat Olivier Bailly, un purtător de cuvânt al CE, în timpul unei conferinţe de presă.

Rezultatele testelor vor fi discutate vineri de "Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătate Animală", alcătuit din reprezentanţi ai statelor membre şi prezidat de către delegatul CE, a anunţat Irlanda, care asigură preşedinţia semestrială a UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carne-de-cal-si-o-substanta-interzisa-detectate-in-produse-testate-in-ue-10754136
10754136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.