Care este cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm, potrivit directorului OMS? Atenţie! „Nu este virusul”

Postat la 09 iulie 2020 339 afişări

Care este cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm, potrivit directorului OMS? Atenţie! „Nu este virusul”

Directorul OMS cere cooperare internaţională în combaterea pandemiei

Tedros Ghebreyesu: „Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate". OMS înfiinţează o comisie pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesu, a lansat, joi, un apel la solidaritate internaţională în eforturile de combatere a pandemiei, în contextul retragerii SUA din OMS, şi a anunţat crearea unei comisii pentru evaluarea modului de gestionare a crizei medicale.

„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesu, părând să se refere la decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului; nu putem învinge pandemia dacă suntem divizaţi", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesu într-un discurs rostit în faţa reprezentanţilor statelor membre OMS.

Pe fondul criticilor, Tedros Adhanom Ghebreyesu a anunţat înfiinţarea unei comisii pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia. „Sunt mândru să anunţ că fostul premier Helen Clark (Noua Zeelandă) şi fostul preşedinte liberian Ellen Johnson Sirleaf au acceptat să prezideze această comisie de evaluare, pe care o considerăm o entitate independentă pentru pregătirea şi reacţia la pandemii. Nu îmi pot imagina două personalităţi mai independente pentru a face această evaluare onestă şi a ne ajuta să înţelegem ce s-a întâmplat şi ce ar trebui să facem pentru a evita astfel de tragedii în viitor", a subliniat directorul OMS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
director,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.