Care au fost destinaţiile preferate ale turiştilor românilor sezonul acesta

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2018 65 afişări

Antalya, Grecia, Spania, Portugalia şi România au fost cele mai căutate destinaţii de către turiştii turoperatorului Paralela 45 în sezonul 2018, vânzările companiei crescând cu 25% în primele nouă luni ale anului, cu un rulaj anual estimat să ajungă la 60 de milioane de euro.

Care au fost destinaţiile preferate ale turiştilor românilor sezonul acesta

„A fost anul Antalyei, cu o creştere de 120% a vânzărilor faţă de anul trecut. Peste 18 de mii dintre clienţii noştri au mers în vacanţă pe litoralul turcesc. Pentru anul viitor estimăm o creştere cu 20% a cererii”, declară Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Insulele greceşti din oferta turoperatorului, cărora li s-au adăugat vara aceasta Samos şi Lesbos, au înregistrat creşteri de până la 15 %, faţă de 2017, la un grad de ocupare a curselor charter de 98%, în timp ce cererea pentru vacanţe în Spania, Portugalia, Italia, Cipru a fost mai mare cu 10%.

În cazul turismului intern, datorită voucherelor de vacanţă acordate şi bugetarilor în 2018, cererea de vacanţe a crescut cu 60% faţă de anul trecut. 

Aproximativ 10% dintre clienţii turoperatorului, persoane între 30 şi 65 de ani, cu venituri peste medie şi familiarizate cu metodele de rezervări şi/sau plata online, au preferat să cumpere prin intermediul platformei web. Procentajul lor ar putea să crească anul următor cu 12-15%. 

Toamna şi iarna, cele mai căutate sunt circuitele, a căror pondere în vânzări s-a dublat în 2018, dar şi vacanţele în Laponia şi în ţările exotice.

Pentru 2019, cele mai solicitate sunt programele pentru Japonia, India, Maroc, Indonezia, Argentina şi Brazilia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatii,
turisti,
sezon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.