Carabulea a revenit pe profit la Carpatica după trei ani de pierderi

Autor: Monica Juganaru Postat la 18 februarie 2013 35 afişări

Banca Comercială Carpatica (BCC), controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea din Sibiu, a raportat pentru anul trecut un profit net de 25 de mil. lei (5,6 mil. euro) după pierderi de 39 mil. lei în 2011, iar activele au crescut cu 22,3%, la 4,73 mld. lei (1,06 mi­liarde de euro), po­tri­vit rapor­tu­lui pre­liminar tran­smis bursei.

Banca Comercială Carpatica (BCC), controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea din Sibiu, a raportat pentru anul trecut un profit net de 25 de mil. lei (5,6 mil. euro) după pierderi de 39 mil. lei în 2011, iar activele au crescut cu 22,3%, la 4,73 mld. lei (1,06 mi­liarde de euro), po­tri­vit rapor­tu­lui pre­liminar tran­smis bursei. Profitul brut al băncii a fost de 30,3 mi­l. lei, cu 78,2% peste nivelul bu­getat, de 17 mi­lioa­ne lei. "Banca Co­mer­cială Carpatica a reuşit să reziste şo­cu­rilor de pe piaţa ban­cară ro­mâ­nească, anul 2012 fiind în­cheiat cu re­zul­tate fi­nan­ciare po­zi­tive. Trendul cres­că­tor va fi păstrat şi în 2013, strategia fiind de consolidare a capitalului şi de susţinere a activelor băncii. Nu mai suntem o bancă de talie mică şi treptat ne impunem pe piaţă. Rezultatul este notabil atât din punctul de vedere al eforturilor făcute, cât şi considerând situaţia generală a băncilor la momentul actual. Noi ne-am depăşit ţintele propuse prin realizarea unui profit mai mare decât cel bugetat şi am crescut pe toate liniile de business", a declarat într-un comunicat Ion Dobrică, preşedintele directoratului.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Carabulea,
bursă,
Carpatica
/actualitate/carabulea-a-revenit-pe-profit-la-carpatica-dupa-trei-ani-de-pierderi-10570371
10570371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.