Când ar putea intra România în carantină. Avertismentul lui Nelu Tătaru

Autor: Laura Buciu Postat la 04 noiembrie 2020 201 afişări

Când ar putea intra România în carantină. Avertismentul lui Nelu Tătaru

Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare, a declarat, miercuri, la Sibiu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însă totul va fi diferit dacă sistemul medical va fi colmatat.

Întrebat într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă România va intra în lockdown după alegerile parlamentare, Nelu Tătaru a spus că încă suntem într-un moment în care situaţia poate fi gestionată.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a spus Tăataru.

Întrebat, în continuare, dacă nu se va impune lockdown-ul nici dacă România va trece de 10.000 de cazuri pe zi, Tătaru a spus că totul depinde de sistemul sanitar şi de nivelul de răspuns al acestuia.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt (pacienţi – n.r.) simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit”, a răspuns Tătaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tătaru,
lockdown,
colmatare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.