Câmpeanu: În 1.124 de localităţi rata de infectare e peste 1 la mie. Şcoala începe online

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 mai 2021 106 afişări

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat marţi că elevii din 1.124 de localităţi, în care rata de infectare este de peste 1 la mie, vor începe miercuri şcoala în sistem online, cu excepţia celor din învăţământul primar, a celor din grădiniţe şi a celor din clasele terminale.

Câmpeanu: În 1.124 de localităţi rata de infectare e peste 1 la mie. Şcoala începe online

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că peste 2.000 de localităţi sunt în scenariul verde, cu o rată de infectare de sub 1 la mie.

„Este vorba de 2.057 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie. În cele mai multe localităţi rata de infectare este sub 1 la mie, deci acolo vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi elevii, plus copiii din grădiniţe. Există 1.124 de localităţi în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, în aceste localităţi vor putea să înceapă mâine cu prezenţă fizică elevii din învăţământul primar şi copiii din grădiniţe. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile cu rată de infectare cu peste 1 la mie din păcate mâine vor începe şcoala în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Acesta a spus că miercuri vor începe şcoala cu prezenţă fizică şi elevii cu nevoi speciale.

„Practic, e un pas important pentru revenirea la normalitate, pentru că numărul celor care vor merge de mâine la şcoală, e vorba de învăţământ primar şi grădiniţe, este de 1,4 milioane. La aceştia se adaugă elevii din toate şcolile speciale, care pentru prima oară vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală, începând de mâine, indiferent de scenariu şi indiferent de clasă”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
şcoală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.