Cameron consideră "extrem de grave" probe privind o utilizare de arme chimice în Siria

Postat la 26 aprilie 2013 21 afişări

Premierul britanic David Cameron a anunţat vineri "probe tot mai numeroase" cu privire la utilizarea unor arme chimice de către regimul sirian, reprezentând, în opinia sa, o escaladare "extrem de gravă", de natură să încurajeze comunitatea internaţională să "facă mai mult".

Cameron consideră "extrem de grave" probe privind o utilizare de arme chimice în Siria

 "Este vorba despre probe limitate, dar am avut şi noi probe tot mai numeroase cu privire la utilizarea armelor chimice, probabil de către regimul (sirian al lui Bashar al-Assad). Acest lucru este extrem de grav, este o crimă de război, iar noi trebuie să îl luăm foarte în serios", a declarat el pentru BBC.

"Eu cred că ceea ce a spus (preşedintele american Barack) Obama este întru totul just, acest lucru trebuie să constituie o linie roşie care este necesar să ne îndemne să facem mai mult", a adăugat şeful Guvernului britanic, care a precizat totodată că se opune trimiterii de trupe pe teren.

"Nu vreau acest lucru şi nu cred că acest lucru are şanse să se repete. Dar cred că putem să creştem presiunea asupra regimului, să cooperăm cu partenerii, cu opoziţia, pentru a găsi o soluţie bună", a subliniat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cameron-considera-extrem-de-grave-probe-privind-o-utilizare-de-arme-chimice-in-siria-10804258
10804258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.