Camera de Comerţ Americană cere "de urgenţă" Guvernului să suspende OUG de modificare a Legii audiovizualului

Postat la 29 noiembrie 2012 20 afişări

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) cere Guvernului să suspende OUG de modificare a Legii audiovizualului, precizând că aceasta aduce importante prejudicii companiilor care activează în media, publicitate şi furnizare de servicii de televiziune prin cablu.

"În numele şi la sesizarea companiilor membre ce activează în media, publicitate şi furnizare de servicii de televiziune prin cablu, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, adoptată în cadrul întâlnirii de Guvern din 27 noiembrie 2012, proiect legislativ ce aduce importante prejudicii acestor industrii şi pune sub semnul întrebării funcţionalitatea democraţiei din România", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului AmCham România, adoptarea Ordonanţei reprezintă "o încălcare flagrantă a criteriilor de transparenţă prevăzute în Legea nr. 52/2003 referitoare la transparenţa decizională în administraţia publică, întrucât niciuna dintre părţile implicate nu a fost consultată, iar proiectul legislativ nu a fost publicat pe pagina de web a Guvernului României, acţiuni ce au conferit industriilor statutul de simplu spectator".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OUG,
Legii audiovizualului,
Guvern
/actualitate/camera-de-comert-americana-cere-de-urgenta-guvernului-sa-suspende-oug-de-modificare-a-legii-audiovizualului-10357969
10357969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.