Calea dreaptă care de la MRU purcede

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 mai 2013 37 afişări

Respins iniţial de PDL ca prezumtiv candidat comun al dreptei la prezidenţiale, Mihai-Răzvan Ungureanu, şeful Forţei Civice, a revenit în dezbatere cu argumentul forte al binecuvântării de la Bruxelles.

Calea dreaptă care de la MRU purcede

În speţă, după discuţii cu conducerea Partidului Popular European, Ungureanu a anunţat că în următoarele două săptămâni va începe discuţii pentru o coalizare a forţelor de dreapta, pentru a se ajunge la o listă comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi la un candidat unic pentru prezidenţiale, urmând ca pasul final să fie înfiinţarea unui mare partid de dreapta sau a unei federaţii de partide pentru alegerile locale şi prezidenţiale din 2016.

De la cine ar urma să pornească însă iniţiativa? După ce Elena Udrea a criticat din nou PDL pentru lipsa de reacţie la iniţiativele puterii, iar Cristian Preda, unul dintre rebelii din PDL, şi-a criticat şi el partidul pentru că nu se îngrijeşte să constituie un "guvern din umbră" ca alternativă la cel oficial al USL, preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu pentru publicaţia Calea Europeană, în care s-a referit la Mişcarea Populară, fundaţia înfiinţată recent de consilierii săi cu ambiţia declarată de a prelua moştenirea politică a PDL. Băsescu a declarat că Mişcarea Populară, fundaţia care aspiră să preia moştenirea PDL pe urmele Noii Republici şi ale Forţei Civice, ar trebui să se doteze cu un partid de centru-dreapta cu filiale dezvoltate în toată ţara, pentru a-şi promova ideile - atragerea spre politică a celor 58% dintre alegători care nu vin la vot, reforma Constituţiei, a sănătăţii, a educaţiei şi a clasei politice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/calea-dreapta-care-de-la-mru-purcede-10871697
10871697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.