Călătorii dintr-o „listă roşie” de 33 de ţări, izolare obligatorie la intrarea în Marea Britanie

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 februarie 2021 63 afişări

Călătorii dintr-o „listă roşie” de 33 de ţări trebuie să se izoleze într-un hotel la sosirea în Marea Britanie, pe cheltuiala lor, timp de 10 zile, scrie Daily Mail.

Călătorii dintr-o „listă roşie” de 33 de ţări, izolare obligatorie la intrarea în Marea Britanie

Măsura intră în vigoare din 15 februarie, la aproape trei săptămâni după ce a fost anunţată. Estimările arată, de asemenea, că regula va dura şase săptămâni.

Autorităţile au rezervat 28.000 de camere de hotel în Marea Britanie.

Conform unor documente citate de Daily Telegraph, miniştrii ceruseră şefilor hotelurilor să găzduiască până la 1.425 de pasageri pe zi până pe 15 februarie.

Hotelurile vor fi obligate să aibă personal de securitate „aprobat de guvern” care va patrula în interiorul şi în afara hotelului pentru a „preveni accesul neautorizat”. Cine doreşte să fumeze afară va fi, de asemenea, escortat de personalul de securitate.

Potrivit BBC, Guvernul estimează că peste 1.000 de rezidenţi din Marea Britanie se vor întoarce din ţări afectate de noile tulpini.

Ppoziţia laburistă a acuzat autorităţile că „pun în pericol” vieţile oamenilor pentru că nu au acţionat mai repede.

Noile măsuri îi afectează pe rezidenţii Regatului Unit şi pe cetăţenii irlandezi care călătoresc din 33 de ţări de pe „lista roşie” - mare parte din America de Sud, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite şi Portugalia.

Călătorilor non-britanici din aceste locaţii li se interzice în prezent oricum să intre în ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
măsuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.