Cadoul BNR de Sărbători: euro scade sub pragul de 4,50 lei

Postat la 17 decembrie 2012 17 afişări

Românii care au de plătit rate în euro până la sfârşitul anului sau cumpără mărfuri şi servicii cu preţuri indexate la cursul leu/euro ar putea rămâne cu ceva bani în plus faţă de aşteptări după ce leul a recuperat peste 1% în raport cu euro la sfârşitul săptămânii trecute.

BNR a calculat vineri un curs de referinţă de 4,4747 lei pentru un euro, cotaţia revenind la nivelul de la începutul lunii septembrie după ce în octombrie presiunile asupra leului îm­pinseseră cursul spre 4,60 lei/euro. Întărirea leului coincide cu clarificarea deznodământului alegerilor parlamentare, victoria detaşată a USL îndepărtând temerile analiştilor şi ale inves­titorilor străini privind revenirea instabilităţii politice.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
curs,
sarbatori,
scadere
/actualitate/cadoul-bnr-de-sarbatori-euro-scade-sub-pragul-de-4-50-lei-10396553
10396553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.