C. Armand: Mai avem 96 de blocuri şi terminăm de reabilitat termic toate blocurile din Sectorul 1

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 octombrie 2022 40 afişări

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, anunţă că mai sunt 96 de blocuri şi se termină de reabilitat termic toate blocurile din sector: „Finalizarea programului este cu atât mai importantă în contextul actual, când traversăm cea mai amplă criză energetică din istorie”.

C. Armand: Mai avem 96 de blocuri şi terminăm de reabilitat termic toate blocurile din Sectorul 1

„Lucrăm intens la reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1 pentru creşterea performanţei energetice a acestora. În acest an, am finalizat deja lucrările de anvelopare la 14 imobile, iar la alte 25 de blocuri lucrările se află în diferite stadii de execuţie. Mai avem 96 de blocuri care pot fi incluse în acest program şi terminăm de reabilitat termic toate blocurile din Sectorul 1. Finalizarea acestui Program este cu atât mai importantă în contextul actual când traversăm cea mai amplă criză energetică din istorie. În acest context, mi se pare esenţial să venim cu măsuri concrete la problemele fără precedent cu care ne confruntăm în acest domeniu”, transmite Clotilde Armand.

Ea afirmă că, pe lângă reabilitarea termică a blocurilor, a iniţiat alte măsuri pe termen scurt şi mediu de atenuare a efectelor crizei preţurilor energiei la nivelul administraţiei locale şi de reducere a impactului financiar şi social al crizei energetice prin scăderea consumului de energie termică.

„Totul din surse regenerabile. Vorbim despre instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri publice, despre Programul <Termoficare de la soare> care presupune instalarea de sisteme modulare compuse din panouri fotovoltaice şi pompe de căldură sau despre montarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice pe domeniul public. Din păcate, toate aceste programe prin care am fi venit în sprijinul locuitorilor Sectorului 1 au fost respinse de mai multe ori de către consilierii locali. Vom continua să aducem proiectele pe ordinea de zi a Consiliului Local deoarece vrem să asigurăm stabilitate şi independenţă energetică pentru imobilele din Sectorul 1”, încheie Armand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armand,
reabilitare,
blocuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.