BVB speră să convingă Guvernul să listeze companiile de stat doar pe piaţa locală

Postat la 29 mai 2012 51 afişări

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) speră să convingă Guvernul să listeze companiile de stat doar pe bursa locală, pentru a sprijini dezvoltarea pieţei de capital din România, a declarat vicepreşedintele BVB Dan Paul.

"Cred că este un pas greşit să facem de la început duble listări. Ar trebui să încurajam listarea aici (la BVB, n.r), să dezvoltăm piaţa locală. Sperăm că vom convinge guvernul să facă listări doar aici.

Dacă vor vrea în continuare şi pe altă Bursă, nu ne putem opune, dar guvernul trebuie să înţeleagă că este nevoie de dezvoltarea pieţei locale.

Avem calculatoare şi aici şi pot fi cumpărate acţiuni de către investitorii străini şi de pe această piaţă", a spus Paul, prezent la deschiderea şedinţei bursiere de marţi, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea programului CFA (Chartered Financial Analyst - Asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BVB,
Guvern,
companii,
Dan Paul
/actualitate/bvb-spera-sa-convinga-guvernul-sa-listeze-companiile-de-stat-doar-pe-piata-locala-9681305
9681305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.