Bursele europene au deschis luni în scădere puternică, din cauza temerilor privind criza din Grecia

Postat la 03 octombrie 2011 60 afişări

Bursele europene au deschis luni în scădere puternică, din cauza temerilor că Grecia va rata ţintele de deficit bugetar pentru 2011 şi 2012, perspectivă care ar putea determina guvernul să ceară mai mulţi bani de la creditorii internaţionali, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 2,3% în debutul şedinţei, în timp ce indicele bancar a pierdut 3,7%. FTSEurofirst 300 a coborât cu aproape 17% în trimestrul al treilea, cea mai abruptă scădere trimestrială din ultimele trei luni ale anului 2008, după falimentul Lehman Brothers. Un proiect de buget prezentat duminică de guvernul elen arată că Grecia va rata ţintele de deficit bugetar pentru 2011 şi 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
burse,
scadere,
economie
/actualitate/bursele-europene-au-deschis-luni-in-scadere-puternica-din-cauza-temerilor-privind-criza-din-grecia-8833295
8833295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.