Bursele europene au deschis în scădere, după retrogradarea Italiei de către S&P

Postat la 20 septembrie 2011 34 afişări

Bursele europene au deschis marţi în scădere, după ce Standard & Poor's a redus ratingul Italiei cu o treaptă, alimentând temerile privind răspândirea crizei datoriilor de stat din zona euro.

Declinul a fost însă limitat, deoarece scăderile puternice din sesiunea de luni au adus acţiunile la preţuri atractive pentru jucători. Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a coborât cu 0,2% până la ora 7:15 GMT, după ce a pierdut luni 2,3%. Băncile franceze au scăzut puternic, după apariţia unor informaţii, pe surse, că o bancă importantă din China a întrerupt anumite tipuri de tranzacţii cu mai multe grupuri financiare europene, inclusiv cele mai mari trei bănci din Franţa, din cauza crizei datoriilor de stat. Acţiunile Societe Generale au deschis în scădere cu 2,7%, iar BNP Paribas a coborât cu 3% la debut. Bursa de Valori Bucureşti a deschis în scădere cu 0,21%, în linie cu marile burse europene, pe o piaţă în care au fost realizate operaţiuni cu acţiuni în valoare de puţin peste un milion de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
burse europene,
scadere,
rating,
italia
/actualitate/bursele-europene-au-deschis-in-scadere-dupa-retrogradarea-italiei-de-catre-s-p-8776510
8776510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.