Bursele europene au câştiguri importante după victoria lui Biden şi anunţul vaccinului anti-COVID

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 noiembrie 2020 68 afişări

Bursele europene au afişat luni căştiguri importante, în urma victoriei lui Joe Biden şi alegerile prezidenţiale din SUA şi a ştirii pozitive despre vaccinul anti-COVID venită de la Pfizer, relatează CNBC.

Bursele europene au câştiguri importante după victoria lui Biden şi anunţul vaccinului anti-COVID

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 4% după-amiază devreme, acţiunile companiilor de călătorii şi de agrement urcând cu până la 9%.

Pieţele europene vin în siajul burselor internaţionale, pe măsură ce investitorii au reacţionat la victoria democratului Joe Biden în faţa lui Donald Trump în cursa prezidenţială a SUA.

Acţiunile au primit un impuls suplimentardupă ce gigantul farmaceutic american Pfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech au declarat că vaccinul lor împotriva coronavirusuluia are o eficienţă de peste 90% în prevenirea Covid-19 în rândul celor fără dovezi de infecţie anterioară.

Acţiunile din Asia-Pacific au înregistrat, de asemenea, câştiguri mari luni, iar acţiunile din SUA păreau gata să intre în vârtejul post-electoral, pe măsură ce tranzacţiile futures-urile au crescut în timpul dimineţii.

Bursa de Madid afişa, la ora transmiterii ştirii, un plus de 7,25%, cea din Paris de 6,82%, la Frankfurt indicele DAX a urcat cu 5,52% iar AEX din Amsterdam cu 3,31%.

La Bucureşti indicele BET arăta o creştere de 2,45%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.