Bursa din Rusia scade, din cauza sancţiunilor anunţate de Statele Unite

Postat la 21 martie 2014 25 afişări

Acţiunile companiilor cotate pe bursa de la Moscova au scăzut vineri cu peste 3%, ca urmare a noilor sancţiuni mai dure impuse de Statele Unite, cel mai puternic fiind afectate cotaţiile companiilor care au legătură cu persoane vizate de restricţiile autorităţilor americane, potrivit MarketWatch.

Bursa din Rusia scade, din cauza sancţiunilor anunţate de Statele Unite

 Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi că SUA vor impune o nouă rundă de restricţii pentru 20 de cetăţeni ruşi şi banca Rossia, descrisă de Departamentul de Stat ca instituţia de credit preferată a înalţilor oficiali ruşi.

Decizia îngheaţă activele deţinute în SUA şi interzice cetăţenilor americani şi companiilor să facă afaceri cu persoanele de pe listă.

UE şi SUA au anunţat o primă serie de sancţiuni după ce Rusia a recunoscut Crimeea ca stat independent, constând din restricţii de călătorie şi blocarea activelor pentru unii oficiali ruşi şi ucraineni.

În a doua rundă de sancţiuni, după anexarea Crimeei de către Rusia, UE a extins lista persoanelor vizate de restricţii, în timp ce Statele Unite au mers mai departe, inlcusiv printr-un ordin semnat de Obama pentru a face posibilă impunerea de sancţiuni vizând sectoare cheie ale economiei Rusiei, printre care financiar şi energetic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-din-rusia-scade-din-cauza-sanctiunilor-anuntate-de-statele-unite-12307642
12307642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.