Bursa din New York, NASDAQ, atacata de hackeri

Postat la 08 februarie 2011 11 afişări

FBI si Secret Service ancheteaza atacarea NASDAQ in mai multe randuri de catre suspecti care ar putea fi din Europa de Est, in timp ce conducerea Bursei neaga ca siguranta tranzactiilor ar fi fost pusa in pericol.

Dupa atacarea repetata a serverelor Pentagonului si ale agentiei spatiale NASA, inca o "reduta" americana a fost strapunsa de hackeri - Bursa din New York (NASDAQ). Si nu o singura data, ci in repetate randuri, de-a lungul anului 2010, potrivit unor anchete in derulare ale Secret Service si FBI. Ultimul atac, petrecut vinerea trecuta, a avut drept tinta NASDAQ OMX Group, o companie afiliata Bursei care ofera tocmai "servicii de comunicare securizate" intre companiile tranzactionate si consiliile lor de administratie. "Tinta" aleasa dovedeste ca nu a fost vorba de un atac la intamplare, care ar putea fi pus pe seama unor pusti teribilisti, ci de unul bine organizat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
bursa,
New York,
atac,
hackeri
/actualitate/bursa-din-new-york-nasdaq-atacata-de-hackeri-7961837
7961837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.