Bursa de la New York a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin

Postat la 29 august 2011 8 afişări

Bursa de la New york a închis vineri în urcare şi a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin, după ce preşedintele Federal Reserve Ben Bernanke a ridicat speranţele investitorilor pentru noi măsuri de stimulare a economiei SUA.

Acţiunile listate pe Wall Street au scăzut în prima parte a zilei, deoarece Bernanke nu a oferit detalii sau măsuri concrete ale planurilor băncii centrale de susţinere a economiei. Piaţa a trecut însă pe plus, în frunte cu sectorul tehnologiei, după ce investitorii au digerat comentariile şefului Fed şi au tras concluzia că banca centrală a lăsat loc pentru măsuri concrete, deşi mulţi traderi consideră că puterea instituţiei de a scoate economia din stagnare este limitată. Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,51%, în timp ce piaţa Nasdaq a crescut cu 2,49%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
new york,
declin,
crestere
/actualitate/bursa-de-la-new-york-a-inregistrat-prima-saptamana-de-crestere-dupa-mai-mult-de-o-luna-de-declin-8665951
8665951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.