Bursa de la Bucureşti a revenit pe creştere, cu un plus de sub 1%

Postat la 22 august 2011 8 afişări

Bursa era în creştere cu 0,65% la mijlocul şedinţei de luni, după scăderea de peste 0,7% din primele minute, într-o piaţă în care acţiunile BRD (BRD) au coborât cu 3,5%, iar prudenţa celor mai mulţi investitori a limitat lichiditatea la 8,5 milioane lei.

Preţurile celor mai multe acţiuni de la BVB au scăzut încă din primele minute, însă după ora 10:30 piaţa a revenit pe creştere uşoară, în linie cu mişcarea burselor externe. Punctul maxim de creştere al indicelui general BET-C a fost înregistrat în jurul orei 11:45, când piaţa avansa în medie cu 0,67%. Revenirea a fost mai vizibilă în cazul indicelui BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor FP. Indicele a început să crească în jurul orei 10:20, iar în următoarele 40 de minute a atins nivelul maxim al zilei, plasându-se cu 2,65% peste închiderea şedinţei precedente. Ulterior, ascensiunea pieţei s-a temperat uşor, astfel că la ora 13:06 indicele general era în creştere cu 0,65%, iar indicele BET-FI era cu 0,6% peste nivelul de vineri. Creşterea indicelui general a fost frânată de acţiunile BRD (BRD), care au coborât cu 3,57%, la 10,8 lei, fiind printre puţinele acţiuni care au continuat în teritoriu negativ.

Cititi multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
revenire,
crestere
/actualitate/bursa-de-la-bucuresti-a-revenit-pe-crestere-cu-un-plus-de-sub-1-8641574
8641574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.