Bursa a închis ieri la cel mai ridicat nivel din ultima lună

Autor: Stefan Musgociu Postat la 21 februarie 2013 12 afişări

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1% şi a încheiat ziua la cel mai ridicat nivel din ultimele patru săptămâni, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV) şi OMV Petrom (SNP) au asigurat 70% din lichiditatea de peste 15 milioane de lei.

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1% şi a încheiat ziua la cel mai ridicat nivel din ultimele patru săptămâni, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV) şi OMV Petrom (SNP) au asigurat 70% din lichiditatea de peste 15 milioane de lei. Piaţa a fost pe verde încă din primele minute şi spre deosebire de şedinţele precedente investitorii au început să fie mai activi la tranzacţionare. Interesul a fost mai ridicat doar pe câteva titluri, astfel că la închiderea pieţei principale rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau doar acţiuni emise de 14 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. "În piaţă există ordine de cumpărare doar pentru anumite acţiuni, în special bluechip-uri (cele mai lichide acţiuni - n.red.).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
nivel,
BVB
/actualitate/bursa-a-inchis-ieri-la-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultima-luna-10580589
10580589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.