Bursa a coborât cu peste 4% în prima parte a şedinţei, sub presiunea corecţiilor pieţelor europene

Postat la 12 septembrie 2011 15 afişări

Acţiunile BRD au coborât cu 5,67% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă care a scăzut cu 4,11%, sub presiunea corecţiilor, de până la 3,8%, înregistrate de bursele vest-europene, însă doar 12 titluri au consemnat rulaje mai mari de 100.000 de lei.

Cei mai mulţi investitori de la BVB au continuat să adopte poziţii de aşteptare la deschiderea şedinţei şi nu au introdus mai multe ordine de vânzare la preţuri cu mult sub ultimele cotaţii de vineri, deşi bursele vest-europene au scăzut puternic, cu până la 3,3%.

Pieţele mature din Europa au coborât vizibil, acţiunile companiilor din sectorul bancar fiind cele mai afectate, din cauza temerilor că autorităţile nu vor putea ajunge la o soluţie permanentă care să pună capăt crizei datoriilor de stat din zona euro.

Alţi factori care au amplificat aversiunea la risc a investitorilor au fost o posibilă reducere a ratingurilor băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas şi Credit Agricole din cauza expunerii pe datorii de stat, precum şi discuţiile politicienilor germani de vârf din coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel despre intrarea Greciei în default (incapacitate de plată).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
corecţii,
pieţe,
/actualitate/bursa-a-coborat-cu-peste-4-in-prima-parte-a-sedintei-sub-presiunea-corectiilor-pietelor-europene-8735075
8735075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.