Burduja (PNL): În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 martie 2021 52 afişări

Liderul PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, o critică pe Clotilde Armand că a convocat o şedinţă de consiliu pentru a aproba fără consultare un proiect ce ar diminua frecvenţele de măturat, spălat şi stropit: „În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ. Noi, PNL, alegem normalitatea”.

Burduja (PNL): În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ

„Consilierii PNL Sector 1 votează pentru curăţenie în sector şi respectarea legii. Consilierii Sectorului 1 au fost convocaţi aseară (luni seara - n.r.), de îndată, într-o şedinţă de Consiliu Local, una dintre propuneri fiind un proiect de HCL ce ar diminua frecvenţele de măturat, spălat şi stropit în Sectorul 1. În plină pandemie şi contrar regulamentului valabil la nivel municipal privind frecvenţele (HGCMB nr. 345 din 13.08.2020). Fără nicio consultare, fără niciun studiu de impact, fără nicio evaluare a legalităţii. Un alt proiect tot pe acest subiect priveşte exercitarea <dreptului de control> al Consiliului Local al Sectorului 1 privind prestarea serviciului public de salubrizare. Dar Legea 101/2006 deja prevede controlul cantităţii şi calităţii serviciului de utilitate publică, în timp ce controlul financiar-fiscal se exercită de către alte instituţii (Curtea de conturi, ANAF etc.), conform legii. Din nou, niciun dialog şi niciun analiză asupra implicaţiilor juridice”, transmite PNL Sector 1.

Liberalii menţionează că Sectorul 1 are „probleme cu adevărat importante”, iar curăţenia este prioritate zero pentru orice administraţie locală şi dau ca exemple pozitive sectoarele 2 şi 6 ale Capitalei.

„În realitatea din sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ, dar problemele cetăţenilor nu se rezolvă aşa. Noi, PNL, alegem normalitatea. Curăţenia oraşului este prioritară. La fel şi respectarea legii. Ar fi fost mai logică o convocare de îndată a unei şedinţe pentru rezolvarea problemei grădiniţei de hipoacuzici din Sectorul 1, ai cărei copii cu nevoie speciale fac scoală online...pentru că timp de 6 luni primarul nu a putut să găsească nicio soluţie. A avut alte priorităţi. Nu ne lăsăm păcăliţi, nici intimidaţi. Am văzut cu toţii, ani la rând, încercările unor politicieni de a-şi ascunde incompetenţa în spatele circului. O administraţie profesionistă şi serioasă face administraţie, nu politică. Gata cu scandalurile, gata cu campania electorală. Astăzi (marţi - n.r.), consilierii PNL Sector 1 vor vota pentru curăţenie şi pentru respectarea legii. Mai simplu de atât nu se poate”, afirmă Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
sector 1,
clotilde armand

ALEPH STORY: Ieşim din criza Covid. Ce fac românii după 15 mai. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.