Bulgaria este mai prosperă decât România, deşi salariile vecinilor sunt mai mici decât ale românilor

Postat la 04 decembrie 2012 12 afişări

Bulgaria a depăşit România într-un top al celor mai prospere ţări din lume, situându-se pe poziţia 48, comparativ cu România care ocupă abia locul 60, potrivit unui studiu al institutului britanic Legatum, o organizaţie care se ocupă cu studiul şi promovarea prosperităţii economice şi libertăţii umane.

Deşi România depăşeşte Bulgaria în ceea ce priveşte PIB-ul per capita şi salariul mediu, în realizarea studiul s-au luat în considerare şi alţi indicatori nu numai cei economici. "În multe studii similare se iau în calcul domenii dincolo de economie, iar asta face să existe astfel de discrepanţe între ţări", a explicat analistul financiar Aurelian Dochia, adăugând că şi în ţările dezvoltate securitatea este o problemă, acesta fiind un alt indicator care face diferenţa între ţări. Indicele de prosperitate este calculat pe baza a opt indicatori precum starea economiei, educaţia, sănătatea, securitate sau libertatea individuală, iar anul acesta studiul este realizat în 142 de ţări, cu 32 mai multe decât anul trecut, pe un eşantion de 1.000-5.000 de persoane, în funcţie de ţară. Dintre cei opt indicatori, doar în cazul a doi România ocupă o poziţie mai bună decât vecinii de la sud. Stăm mai bine decât bulgarii la educaţie (care ia în considerare printre altele şi numărul profesorilor la numărul total de elevi) şi guvernare, deşi România a schimbat câteva guverne în ultimii ani.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
romania,
economie,
salarii
/actualitate/bulgaria-este-mai-prospera-decat-romania-desi-salariile-vecinilor-sunt-mai-mici-decat-ale-romanilor-10365988
10365988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.