Bugetul pe 2013: Cheltuielile de personal cresc pentru reîntregirea salariilor, cele de capital scad

Postat la 13 decembrie 2012 12 afişări

Cheltuielile de personal ale instituţiilor publice vor creşte anul viitor cu 1,8 miliarde lei, pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, iar cele de capital vor fi diminuate cu 1,2 miliarde lei, în timp ce subvenţiile vor scădea cu 400 milioane de lei, prin proiectul de buget pe anul viitor.

Cifrele sunt incluse într-o notă privind limitele de cheltuieli reanalizate propuse pentru ordonatorii principali de credite în vederea elaborării proiectului de buget pe 2013, discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Documentul relevă că totalul cheltuielilor de personal va creşte cu 1,8 miliarde lei, pentru a se asigura revenirea la nivelul salariului existent în 2010, iar cheltuielile pentru cofinanţarea fondurilor europene vor fi majorate cu 2,7 miliarde lei.

Salariile bugetarilor au fost majorate cu 8% în luna decembrie, pentru revenirea la nivelul din vara lui 2010, iar banii vor fi încasaţi în luna ianuarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Buget,
cheltuieli,
reîntregirea salariilor
/actualitate/bugetul-pe-2013-cheltuielile-de-personal-cresc-pentru-reintregirea-salariilor-cele-de-capital-scad-10390086
10390086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.