Buffett se pregăteşte pentru cea mai mare achiziţie de până acum, o companie de peste 30 miliarde dolari

Autor: Marius Oncu Postat la 10 august 2015 273 afişări

Investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimată la 67 de miliarde de dolari, este aproape de cea mai mare achiziţie pe care a făcut-o până în prezent - un producător de componente pentru aeronave care ar putea costa peste 30 de miliarde de dolari.

Conglomeratul Berkshire Hathaway, condus de Buffett, se apropie de încheierea negocierilor pentru preluarea companiei americane Precision Castparts, potrivit unor surse citate de publicaţia britanică The Guardian.

Producătorul de componente pentru aeronave şi echipamente energetice era evaluat vineri, în funcţie de cotaţia de pe bursă, la 26,7 miliarde de dolari.

Berkshire deţine deja o participaţie de 3% la Precision Castparts. Dacă preţul final pe acţiune plătit de Berkshire va depăşi cotaţia din piaţă după modelul altor tranzacţii similare, Berkshire ar putea fi nevoită să plătească semnificativ peste 30 de miliarde de dolari.

Prin preluarea Precision Castparts, conglomeratul condus de Buffet ar continua seria investiţiilor în sectorul industrial, începută cu aproximativ un deceniu în urmă.

În 2009, Berkshire Hathaway a preluat operatorul american de cale ferată BNSF, într-o tranzacţie care a evaluat compania la 34 de miliarde de dolari şi a inclus şi preluarea unor datorii de 10 miliarde de dolari. Berkshire deţinea deja la momentul tranzacţiei din 2009 o participaţie de 22% la BSFN.

Afacerile Berkshire includ companii din sectorul asigurărilor, precum reasigurătorul General Re, dar şi participaţii în alte companii, printre care Coca-Cola, American Express şi Mars.

În prezent, Buffet se situează pe poziţia a treia în topul miliardarilor la nivel global. Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu 85,1 miliarde de dolari, urmat de Amancio Ortega, cu 72,8 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUFFET,
TRANZACŢIE,
/actualitate/buffett-se-pregateste-pentru-cea-mai-mare-achizitie-de-pana-acum-o-companie-de-peste-30-miliarde-dolari-14670383
14670383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.