Bucureştiul, printre cele mai ieftine oraşe din Europa după costul de ocupare a birourilor

Postat la 18 decembrie 2012 12 afişări

Bucureştiul se va menţine, în următorii doi ani, în topul celor mai ieftine cinci oraşe din Europa în funcţie de costul de ocupare a birourilor pe un post de lucru, alături de Budapesta, Talin, Vilnius şi Riga, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ. Astfel, într-un scenariu de bază, costurile din Bucureşti ar putea să stagneze în perioada 2013-2014 la nivelul actual, cu risc de scădere de până la 2%.

"În cele cinci pieţe cele mai ieftine din Europa - Budapesta, Talin, Vilnius, Riga şi Bucureşti, chiriile spaţiilor de birouri ar putea scădea într-o proporţie similară sau chiar mai mică decât media euopeană. Pe aceste pieţe, însă, chiriile sunt deja la niveluri reduse şi nu ne aşteptăm să vedem o revenire puternică, nici măcar într-un scenariu de bază. Prin contrast, în pieţele scumpe riscul de scădere a chiriilor este mult mai mare", se arată în studiu.

Topul celor mai scumpe pieţe după costul de ocupare a birourilor pe un post de lucru este format din Oslo, Paris, Zurich, Geneva şi Londra.

Potrivit unui studiu publicat anterior de DTZ, costul per post de lucru al spaţiilor de birouri din Bucureşti este în jur de 3.530 de dolari pe an, în timp ce în Vilnius este de 3.460 de dolari pe metru pătrat pe an, iar în Talin de 3.430 de dolari pe metru pătrat. Totodată, unui român îi revin 11 metri pătraţi de spaţii de birouri, fiind printre cei mai înghesuiţi din Europa. La calculul costului per post de lucru, au fost luate în calcul chiria şi celelalte costuri, precum cele cu întreţinerea şi impozitele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bucureşti,
Europa,
birouri
/actualitate/bucurestiul-printre-cele-mai-ieftine-orase-din-europa-dupa-costul-de-ocupare-a-birourilor-10399352
10399352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.