Bucurestiul este pe locul trei in clasamentul oraselor din Europa de Est dupa calitatea conexiunilor la internet

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 20 octombrie 2010 28 afişări

Din 239 de orase din lume, 38 dispun de conexiuni foarte bune la internet, Bucuresti find pe locul 16 la nivel mondial si pe locul 3 in clasamentul oraselor din Europa de Est, dupa Riga si Sofia, potrivit unui studiu realizat de Said Business School din cadrul Universitatii Oxforx la solicitarea Cisco.

"Seul este orasul cu cel mai bun scor din punctul de vedere al calitatii conexiunilor la internet broadband, iar Japonia are cele mai multe orase in acest clasament", observa Cristian Popescu, directorul general al Cisco România, in baza a 40 de milioane de teste de calitate realizate in perioada mai-iunie 2010 in 68 de tari la nivel mondial. Calitatea a fost evaluata in functie de viteza de download, de upload si latenta unei conexiuni la internet.

Daca viteza medie globala de download a crescut cu 49% in doar trei ani, pana la 5,9 Mbps anul acesta, iar cea de upload a avansat cu 69 de procente in acest interval pana la 1,7 Mbps in 2010, in Romania avansul a fost chiar mai mare, tara pozitionata pe locul 7 din cele 14 state pregatite pentru aplicatiile de internet ale viitorului (precum televiziunea de inalta definitie prin protocol internet sau comunicatiile video online) inregistand cresteri procentuale de trei cifre pana la un download de 13,8 Mbps si un upload de 4,9 Mbps.

Primele sase tari in acest clasament sunt Coreea de Sud, Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria si Finlanda, in tip ce dupa Romania urmeaza Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda, potrivit studiului.

"Multe economii emergente fac salturi uriase concentrându-se pe furnizarea celor mai bune conexiuni broadband in oraşele lor, recunoscând impactul acestora asupra economiei", a spus Popescu, cu argumentul ca 10% dintre utilizatori se bucura deja de o calitate imbunatatita a conexiunilor broadband.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Romania,
Hong Kong
/actualitate/bucurestiul-este-pe-locul-trei-in-clasamentul-oraselor-din-europa-de-est-dupa-calitatea-conexiunilor-la-internet-7506802
7506802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.