Bruxellesul ezită să adopte reglementările care ar securiza miliarde de euro din fondurile europene ale României

Autor: Iulian Anghel Postat la 22 martie 2013 15 afişări

Comisia Europeană ezită să-şi modifice un regulament, modificare în urma căreia România şi Slovacia ar primi un răgaz de un an în cheltuirea fondurilor nerambursabile din exerciţiul financiar 2007-2013, ceea ce ar securiza în cazul celor două ţări miliarde de euro aflate în acest an şi în anii ce vin sub spectrul dezangajării automate de fonduri.

Comisia Europeană ezită să-şi modifice un regulament, modificare în urma căreia România şi Slovacia ar primi un răgaz de un an în cheltuirea fondurilor nerambursabile din exerciţiul financiar 2007-2013, ceea ce ar securiza în cazul celor două ţări miliarde de euro aflate în acest an şi în anii ce vin sub spectrul dezangajării automate de fonduri. România solicită Comisiei să aplice o recomandare a Consiliului European (şefii de state sau de guverne din UE) din 8 februarie care spune: "Pentru România şi Slovacia, Consiliul European invită Comisia să examineze soluţiile practice pentru a reduce riscul dezangajării automate a fondurilor din pachetul naţional pentru perioada 2007-2013, inclusiv modificarea regulementului 1.083/2006". La o lună şi jumătate de la decizia summit-ul UE în care Consiliul a făcut recomandarea de mai sus, Comisia nu se grăbeşte să modifice regulementul cu pricina şi nici nu sunt indicii că ar urma sau ar dori să o facă. Modificarea ar fi esenţială pentru România care îşi vede doar anul acesta fonduri de miliarde de euro puse în pericol (tot ce nu este absorbit până la plafonul de 6,5 mld. euro în 2013 va fi pierdut în cadrul procesului dezangajării automate - ceea ce nu cheltuieşti într-un timp precizat nu mai primeşti).

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bruxelles,
Romania,
fonduri
/actualitate/bruxellesul-ezita-sa-adopte-reglementarile-care-ar-securiza-miliarde-de-euro-din-fondurile-europene-ale-romaniei-10683618
10683618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.