Bruxelles-ul propune trecerea la "frontiere inteligente" pentru spaţiul Schengen: "Trecerea frontierei se va putea efectua în câteva secunde"

Postat la 01 martie 2013 19 afişări

Comisia Europeană (CE) a invitat joi statele membre să investească în tehnologii de vârf în vederea îmbunătăţirii trecerii frontierelor şi atragerii turiştilor, precum şi a oamenilor de afaceri în Uniunea Europeană (UE).

Bruxelles-ul propune trecerea la "frontiere inteligente" pentru spaţiul Schengen: "Trecerea frontierei se va putea efectua în câteva secunde"

 Două măsuri sunt preconizate pentru a face "inteligente" frontierele externe ale spaţiului Schengen, format din 22 din cele 27 de state membre UE şi cinci ţări asociate. Prima măsură prevede aplicarea unui program de înregistrare a călătorilor, în timp ce a doua vizează implementarea unui sistem de intrare şi ieşire.

Peste un miliard de euro ar fi necesari pentru a realiza investiţiile necesare. "Sunt investiţii grele într-o perioadă de austeritate bugetară", a recunoscut Cecilia Malmström, comisar european pentru Afaceri Interne. "Dar vizitatorii străini au cheltuit 271 de miliarde de euro în timpul deplasărilor în UE, în 2011", a subliniat ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bruxelles-ul-propune-trecerea-la-frontiere-inteligente-pentru-spatiul-schengen-trecerea-frontierei-se-va-putea-efectua-in-cateva-secunde-10620304
10620304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.