BREXIT Starea de incertitudine persistă în Marea Britanie/ Lipsa unui acord cu UE ar genera efecte mai grave decât criza financiară

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 decembrie 2018 132 afişări

Situaţia generată de planul Marii Britanii privind ieşirea din Uniunea Europeană rămâne incertă, în contextul în care Acordul pe tema Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul riscă să fie respins în Camera Comunelor.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană în martie 2019, dar criza politică de la Londra generează riscuri politice şi economice, prelungind starea de instabilitate.

Premierul Theresa May a semnalat în mai multe rânduri că se opune organizării unui nou referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană, argumentând că ar fi "erodată încrederea poporului britanic". Un nou referendum "nu ar aduce Marea Britanie în avans", ci mai degrabă "ar diviza ţara şi mai mult", a subliniat Theresa May, respingând şi ipoteza prelungirii negocierilor cu Uniunea Europeană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UE,
BREXIT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.