​BREAKING NEWS: Wirecard, companie la care sunt acţionari şi 2 milioane de români prin NN Pensii, se prăbuşeşte cu 65% la Bursa din Frankfurt

Autor: Liviu Popescu Postat la 18 iunie 2020 1053 afişări

​BREAKING NEWS: Wirecard, companie la care sunt acţionari şi 2 milioane de români prin NN Pensii, se prăbuşeşte cu 65% la Bursa din Frankfurt

Wirecard, procesator de plăţi german, la care sunt acţionari şi 2 milioane de români prin intermediul fondului de pensii NN, fiind cea mai mare expunere a unui fond Pilon 2 din România pe o companie străină, se prăbuşeşte cu 65% la Bursa din Frankfurt la ora redactării acestei ştiri şi înregistrează cea mai proastă şedinţă de tranzacţionare a unei acţiuni din istoria indicelui DAX.

Dacă NN, cel mai mare fond de pensii Pilon 2 din România, are la Wirecard acelaşi număr de acţiuni ca la finele anului 2019, atunci investiţia sa la acest emitent a scăzut de la 130 de milioane lei, la aproape 43 de milioane lei, declin care cuprinde şi dinamica negativă a Wirecard de la începutul anului şi până la şedinţa de ieri, dar la care se adaugă şi prăbuşirea de astăzi.

Prăbuşirea este determinată de faptul că 1,9 miliarde de euro sub formă de cash au dispărut, ceea ce a speriat investitorii care au îndurat deja foarte multe scandaluri cu privire la această companie, se arată într-un articol Bloomberg.

Faptul că 1,9 miliarde de euro au dispărut fără urmă pune la îndoială abilităţile de management ale companiei şi chiar existenţa acesteia, notează sursa citată. Ernst&Young nu a putut confirma existenţa cash-ului în conturi, se arată într-un comunicat de joi al Wirecard.

„Suntem uimiţi!”, spune Ingo Speich, administrator de fonduri la Deka Investments, un acţionar de top 10 al Wirecard. „Un nou început în ceea ce priveşte conducerea este mai urgent decât oricând”, declară acesta.

Cel mai mare fond de pensii din România arată în raportul pe 2019, cel mai recent, că are o investiţie de 130 de milioane lei la Wirecard. ZF a scris recent că un alt investitor instituţional din România are acţiuni la Wirecard, respectiv SIF Transilvania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
actionari,
bursa,
cash,
disparitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.