Bradley Manning, cârtiţa WikiLeaks, avea probleme psihologice. Avocatul său a pus sub semnul întrebării recrutarea sa

Postat la 13 august 2013 36 afişări

Superiorii lui Bradley Manning au ignorat semnele de probleme psihologice prezentate de tânărul militar înainte ca acesta să transmită peste 700.000 de documente către WikiLeaks, a pledat luni avocatul său, încercând să evidenţieze lacunele de la nivelul comandamentului.

Bradley Manning, cârtiţa WikiLeaks, avea probleme psihologice. Avocatul său a pus sub semnul întrebării recrutarea sa

 Fostul analist de informaţii în Irak riscă o pedeapsă de 90 de ani de închisoare pentru fapte de spionaj. În timpul unei audieri privind obţinerea celei mai reduse pedepse posibile, la baza militară Fort Meade, în apropiere de Washington, avocatul său David Coombs a pus sub semnul întrebării, cu sprijinul unor mărturii, recrutarea sa.

Mai mulţi ofiţeri, între care şeful de brigadă a Diviziei 10 Munte, colonelul David Miller, au recunoscut că armata avea nevoie de analişti de informaţii, negând însă că Manning ar fi fost inapt pentru serviciu.

Ofiţerul spune că nu a fost informat despre un incident în cursul căruia Manning a răsturnat masa şi a întrerupt o şedinţă de terapie.

Manning avea "dificultăţi în a se înţelege cu oamenii", potrivit şefului său de secţie, maiorul Cliff Clausen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bradley-manning-cartita-wikileaks-avea-probleme-psihologice-avocatul-sau-a-pus-sub-semnul-intrebarii-recrutarea-sa-11250319
11250319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.