Bode: Guvernul va accepta orice variantă a gazoductului Nabucco

Postat la 20 martie 2012 9 afişări

Guvernul va accepta orice variantă de construcţie a gazoductului Nabucco pentru că, indiferent de soluţia pe care o va lua consorţiul care construieşte conducta, este un proiect prioritar pentru România, afirmă ministrul Economiei, Lucian Bode.

"Indiferent de soluţia care va fi adoptată, Nabucco este şi va rămâne prioritar pentru România, indiferent de varianta pe care se va merge. Poziţia noastră se va adapta în funcţie evoluţia situaţiei globale", a declarat Bode pentru MEDIAFAX. Consorţiul care derulează proiectul a prezentat săptămâna trecută o variantă restrânsă a conductei, denumită Nabucco West, care ar urma tranziteze Turcia, Bulgaria şi România, până în Austria. În această variantă, conducta ar avea jumătate din lungimea proiectului iniţial şi o capacitate de transport al gazelor de trei ori mai mică.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
guvern,
gazoduct,
nabucco,
bode
/actualitate/bode-guvernul-va-accepta-orice-varianta-a-gazoductului-nabucco-9418480
9418480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.