Boc: Principalele taxe raman nemodificate in 2011 si 2012. Arieratele vor fi eliminate treptat

Postat la 07 februarie 2011 9 afişări

Principalele taxe vor ramane nemodificate prin acordul pe care Romania il va incheia cu FMI, iar arieratele vor fi eliminate treptat, dupa o inventariere a datoriilor statului care va fi realizata pana la sfarsitul lunii aprilie, a declarat luni seara premierul Emil Boc.

"Va fi stabilit un program de reducere a datoriilor, pentru eliminarea treptata a acestora si prevenirea acumularii de noi datorii", a spus Boc, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.

El a amintit si alte masuri pregatite de Guvern:

- vanzarea pachetelor minoritare de actiuni la companii ca Petrom, Transgaz, Transelectrica

- restructurarea companiilor feroviare, impozitarea marilor averi nedeclarate de catre persoanele fizice, in scopul combaterii evaziunii fiscale

- trimiterea unei solicitari catre Consiliul de Ministri ai Uniunii Europene pentru aprobarea cresterii de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a pragului cifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele sunt obligate sa se inregistreze si sa plateasca TVA

- clarificarea cadrului legal privind taxa clawback perceputa distribuitorilor de medicamente, eliminarea obligativitatii contractelor incheiate cu toate spitalele si stabilirea unor plafoane orientative pentru servicii trimestriale in sistemul medical si compensarea medicilor care respecta aceste plafoane, excluderea de la finantare a serviciilor medicale considerate neesentiale si costisitoare.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/boc-principalele-taxe-raman-nemodificate-in-2011-si-2012-arieratele-vor-fi-eliminate-treptat-7961517
7961517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.