Boc: Guvernul va plăti din 20 august o parte dintre cele mai mari datorii, prin rectificare bugetară

Postat la 04 august 2010 12 afişări

Guvernul va achita o parte dintre cele mai mari datorii ale statului, în principal în sectorul de sănătate, prin rectificarea bugetară care va fi efectuată până la 20 august, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a precizat, la postul public de radio, că în proiectul de ordonanţă pentru rectificarea bugetară sunt prevăzute fonduri pentru plata unei părţi din aceste datorii.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că boardul FMI va aproba eliberarea următoarei tranşe de 914 milioane euro din acordul stand-by după ce autorităţile române vor îndeplini precondiţiile stabilite, printre care şi plata a două miliarde lei în contul arieratelor statului. El a arătat că va putea cere o nouă derogare pentru România în privinţa arieratelor doar dacă se vor vedea eforturi "serioase" pentru rezolvarea acestei probleme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorii,
stat,
rectificare,
solicitare,
FMI,
Boc
/actualitate/boc-guvernul-va-plati-din-20-august-o-parte-dintre-cele-mai-mari-datorii-prin-rectificare-bugetara-6770007
6770007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.