Boc: Fondurile rambursate României de CE sunt la un nivel redus. Banii pot fi pierduţi dacă ritmul de absorbţie nu creşte

Postat la 05 ianuarie 2012 12 afişări

Fondurile rambursate României de către Comisia Europeană s-au menţinut, la sfârşitul anului trecut, la un nivel redus, de doar 700 milioane euro, astfel că există riscul major al pierderii de fonduri dacă ritmul de absorbţie nu va fi îmbunătăţit în acest an, a afirmat joi premierul Emil Boc.

El i-a convocat, la sediul Guvernului, pe miniştrii cu atribuţii pentru o şedinţă privind absorbţia fondurilor europene în acest an.

Conform datelor prezentate de premier, proiectele sprijinite din fonduri structurale şi de coeziune, inclusiv cofinanţarea naţională, contractate şi aflate în implementare au totalizat la finele anului trecut 19,8 miliarde euro (64% din total), iar plăţile către beneficiari au însumat 3 miliarde euro (14,85%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banii,
CE,
absorbţie,
fonduri
/actualitate/boc-fondurile-rambursate-romaniei-de-ce-sunt-la-un-nivel-redus-banii-pot-fi-pierduti-daca-ritmul-de-absorbtie-nu-creste-9128202
9128202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.