Boc: Bugetul pentru 2012 a fost finalizat pe cifre agreate în vară cu FMI. Sunt necesare noi discuţii

Postat la 18 octombrie 2011 10 afişări

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a fost finalizat de Guvern, dar va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană (CE) va anunţa prognoza de creştere economică pentru România şi după ce ţinta de deficit pentru 2012 va fi stabilită cu FMI şi CE, a afirmat luni premierul Emil Boc.

"Bugetul de stat, în forma proiectului, este finalizat la guvern, doar că aşteptăm doi indicatori macroeconomici importanţi pe care trebuie să îi stabilim în perioada imediat următoare şi care nu depind de noi", a declarat şeful Executivului, după întâlnirea avută, la Parlament, cu senatorii PDL. El a amintit că, la 24 octombrie, CE va anunţa prognoza de creştere economică pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană, inclusiv pentru România, "o prognoză revizuită în urma ultimelor lucruri întâmplate pe pieţele europene", urmând ca, după discuţii cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), să fie stabilită şi ţinta de deficit pentru anul viitor. "Fără aceşti doi indicatori macroeconomici nu se poate înainta bugetul la Parlament. Noi am finalizat la nivel guvernamental o primă formă a proiect de buget, dar pe indicatorii agreeaţi în vară cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, indicatori macroeconomici care se revizuiesc în întreaga Europă", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boc,
politic,
buget,
cifre,
fmi
/actualitate/boc-bugetul-pentru-2012-a-fost-finalizat-pe-cifre-agreate-in-vara-cu-fmi-sunt-necesare-noi-discutii-8875990
8875990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.