BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25% şi ratele rezervelor minime obligatorii

Postat la 05 februarie 2013 14 afişări

Consiliul de Administraţie al BNR a decis marţi să menţină rata dobânzii de politică monetară la 5,25%, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit, de 15% pentru moneda naţională şi 20% pentru valută.

Totodată, banca centrală reafirmă că va urmări gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Decizia CA al BNR este în linie cu aşteptările analiştilor economici, care au apreciat că banca centrală va menţine dobânda de politică monetară la nivelul de 5,25%, precum şi nivelurile RMO, în şedinţa din 5 februarie şi pe tot parcursul acestui an.

Potrivit unor informaţii obţinute şi transmise de MEDIAFAX, banca centrală a anunţat FMI în timpul misiunii de evaluare, desfăşurată între 15-29 ianuarie, că nu va reduce în acest an rezervele obligatorii ale băncilor, la lei şi la valută, şi va menţine dobânda la 5,25% pentru următoarea perioadă.

Mai mult, membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR) anticipează că la finalul anului 2014 BNR ar putea relaxa politica monetară, prin reducerea dobânzii la 4,75% în luna decembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobânda,
politică monetară,
BNR
/actualitate/bnr-mentine-dobanda-de-politica-monetara-la-5-25-si-ratele-rezervelor-minime-obligatorii-10544045
10544045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.