BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi ratele rezervelor minime

Postat la 02 noiembrie 2012 16 afişări

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, vineri, să menţină dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale băncilor, în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Alte decizie vizează "gestionarea fermă a lichidităţii" din sistemul bancar, potrivit unui comunicat al BNR. CA al băncii centrale a aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fi prezentat miercuri într-o conferinţă de presă. Comunicatul detaliat al BNR va fi prezentat într-un briefing de presă, vineri, 2 noiembrie, de la ora 14:30. Asociaţia Analiştilor Financiar - Bancari din România a anunţat recent că se aşteaptă ca BNR să menţină vineri dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi valută, la 15% şi 20%, acelaşi scenariu fiind prognozat şi pentru anul viitor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bnr,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/bnr-mentine-dobanda-de-politica-monetara-la-5-25-pe-an-si-ratele-rezervelor-minime-10272297
10272297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.