BNR: Creditele restante au crescut in primul semestru cu 67%

Postat la 26 iulie 2010 17 afişări

Creditele restante au crescut in primul semestru cu 67%, la 13,6 miliarde de lei, majorandu-si ponderea in total imprumuturi de la 4,05% la 6,4%, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Ca valoare, creditele restante erau la finele lunii iunie cu 5,4 miliarde de lei mai mari decat nivelul din decembrie 2009 si cu 992 milioane de lei peste soldul din mai.

Totodata, ponderea restantelor in total imprumuturi s-a situat la finele anului trecut la 4,05%, in crestere deja de la doar 1,4% in decembrie 2008, si a urcat treptat in primele sase luni din 2010.

Imprumuturile restante in valuta depasesc ca valoare creditele in lei cu intarzieri la plata de cel putin o zi, situatie inversata comparativ cu finele anului trecut in contextul avansul mult mai accelerat al restantelor la finantarile in valuta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
credite,
restante,
populatie
/actualitate/bnr-creditele-restante-au-crescut-in-primul-semestru-cu-67-6730877
6730877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.