BNR a mentinut rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an si nivelul rezervelor minime

Postat la 03 august 2011 19 afişări

Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Decizia a fost anticipata de analistii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania. Banca centrala nu a mai modificat dobanda de politica monetara de la 4 mai 2010, cand a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%. In primele patru sedinte de politica monetara din 2010, BNR a coborat dobanda cu 1,75 puncte procentuale, de la 8%. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni pentru Bloomberg ca banca centrala ar putea fi nevoita sa urce dobanzile in acest an pentru a combate efectele unor posibile cresteri ale preturilor din sectorul energetic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bnr,
dobanda,
politica monetara,
rezerve
/actualitate/bnr-a-mentinut-rata-dobanzii-de-politica-monetara-la-6-25-pe-an-si-nivelul-rezervelor-minime-8562848
8562848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.