BNR a majorat prognoza de inflatie pentru 2011 la 5,1% si pe cea de anul viitor la 3,6%

Postat la 05 mai 2011 10 afişări

Banca Nationala a Romaniei a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%, a anuntat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Prognoza pentru sfarsitul anului nu cuprinde majorarea care intelegem ca se va intampla in toamna la energia termica. La combustibili probabil ca vor mai fi ceva majorari, nu foarte mari insa . Pentru la anul, atat preturile produselor din tutun, cat si preturile volatile, legume si fructe isi vor diminua sensibil contributia", a declarat Isarescu, in conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei. Guvernatorul a precizat ca prin comunicatul transmis in urma cu doua zile de BNR, in care se arata ca inflatia anuala va fi in crestere pana in vara acestui an, nu inseamna ca banca centrala se asteapta si la o accentuare a cresterii preturilor. El a explicat ca avansul ratei anuale a inflatiei se datoreaza efectului de baza negativ, respectiv raportarea cresterilor lunare din prima parte a anului la cele din anul anterior, care au fost mult mai mici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bnr,
inflatie,
prognoza
/actualitate/bnr-a-majorat-prognoza-de-inflatie-pentru-2011-la-5-1-si-pe-cea-de-anul-viitor-la-3-6-8232455
8232455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.