BNR a majorat la 11 miliarde lei suma cu care împrumută băncile prin licitaţia repo

Postat la 11 februarie 2013 8 afişări

Banca Naţională a României (BNR) a majorat pentru a treia săptămână consecutiv suma cu care împrumută băncile prin licitaţia repo, plafonul ajungând luni la 11 miliarde lei.

La operaţiunea de săptămâna trecută, banca centrală a împrumutat 17 bănci cu suma de 9,99 miliarde lei, iar sumele licitate de bănci au atins un maxim istoric, cumulând 38,496 miliarde lei.

Aceasta este a 19-a săptămână la rând în care banca centrală limitează împrumuturile acordate prin această operaţiune.

În urmă cu două săptămâni, banca centrală a ridicat la 9 miliarde lei suma pusă la dispoziţie pentru operaţiunile repo, iar lunea trecută limita a fost de 10 miliarde lei. Majorarea sumei a venit după ce BNR a anunţat întoarcerea la o gestionare "adecvată" a lichidităţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
bănci,
bănci,
împrumut
/actualitate/bnr-a-majorat-la-11-miliarde-lei-suma-cu-care-imprumuta-bancile-prin-licitatia-repo-10554829
10554829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.