BNR a eliberat băncilor 600 de milioane de euro, dar dobânzile la credite ar putea creşte

Postat la 05 mai 2017 70 afişări

BNR a eliberat băncilor circa 600 de milioane de euro prin reducerea ratei rezervelor minime obligatorii, dar deşi creşte lichiditatea în piaţă, dobânzile la credite s-ar putea majora, urmând tendinţa de pe plan internaţional.

BNR a eliberat băncilor 600 de milioane de euro, dar dobânzile la credite ar putea creşte

“Deocamdată creditul nu se scumpeşte. Nu vedem o scumpire a creditelor noi. Însă, dobânzile cresc în Statele Unite şi în Europa. Nu o să rămânem la coadă”, a declarat vineri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care a răspuns astfel unei întrebări legate de o tendinţă de creştere a dobânzilor la creditele noi.

Acesta a arătat că Banca Naţională a României (BNR) a eliberat circa 600 de milioane de euro, reducând rata rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în valută de la 10% la 8%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
credite,
crestere,
dobanzi,
eliberare,
banci,
rata,
rezerve

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.