Bloomberg: Introducerea TVA ar fi cea mai bună soluţie pentru problemele fiscale ale SUA

Postat la 17 august 2011 14 afişări

Introducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) ar fi cea mai bună soluţie pentru problemele fiscale ale Statelor Unite, având potenţialul să acopere deficitul bugetului structural şi să stimuleze chiar investiţiile şi creşterea economică pe termen lung, potrivit unui editorial Bloomberg.

Deficitul bugetului structural, golul de finanţare care trebuie eliminat pentru ca sistemul fiscal să ajungă la sustenabilitate pe termen lung, este de 5-6% din PIB-ul Statelor Unite, adică peste 800 miliarde de dolari pe an.

Cifra depăşeşte bugetul pentru apărare şi, în zece ani, ar fi de patru ori mai mare decât ţinta de reducere a deficitului bugetar cu 2.100 miliarde de dolari inclusă în acordul pentru ridicarea plafonului datoriei de stat aprobat la începutul lunii august de Congres.

În acelaşi timp, veniturile din taxe la bugetul de stat al SUA sunt cu 3% din PIB sub media istorică. Astfel, readucerea veniturilor din taxe la media istorică ar acoperi circa jumătate din deficitul structural, observă Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
sua,
tva,
probleme,
deficit
/actualitate/bloomberg-introducerea-tva-ar-fi-cea-mai-buna-solutie-pentru-problemele-fiscale-ale-sua-8627971
8627971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.